Keeshonden zijn gevoelig voor overgewicht, meer dan andere hondenrassen. Let hier goed op bij het voeden en het kiezen van de juiste hondenvoeding. Kies bij voorkeur voor een voeding die wat calotie-armer is en geef vooral niet te veel. Beperk daarnaast zeker het geven van snoepjes en andere lekkere tussendoortjes om het dier op het juiste gewicht te houden.

Kwalitatief hondenvoer

Bij voorkeur geef je je keeshond een kwalitatieve hondenvoeding die de juiste bouwstoffen bevat. Kies voor een goed merk en laat de voordelige “supermarktvoeding” bij voorkeur liggen. Met het oog op de neiging tot overgewicht kun je bijvoorbeeld kiezen voor een caloriearm dieet. Deze voeding bevat als de naam al doet vermoeden minder calorie├źn, maar geeft het dier wel het gevoel voldoende gegeten te hebben. Het zet dus minder aan zonder dat er een hongergevoel ontstaat.

Voeding die past bij levensfase

Kies ook altijd een voeding die past bij de levensfase van het dier. Voor een pup speciale “junior” of puppybrokjes en voor een oudere hond “senior” of volwassen honden brokjes. De ingredi├źnten zijn zo optimaal afgestemd op de energiebehoeften in de levensfase waarin jouw hond zich bevindt. Voor een (meestal actievere) pup bevat de voeding dan meer energie dan voor een hond op leeftijd.

Twijfel je welke voeding je jouw keeshondje het best kunt geven? Raadpleeg een dierenarts of vraag in een goede dierenwinkel om advies.