De dwergees, een klein, vrolijk hondje. Toch zal je een hoop trekken van grotere honden terugzien bij dit hondenras. Lees hier alles over dit vrolijke vriendje!

Uiterlijk

Behalve het kleinere voorkomen valt de vacht direct op. De dubbele vacht, met zijn kraag over de borst en schouders, maken een pluizig knuffelbeestje van de dwergkees dat vele mensen aanspreekt!

Vele kleurstellingen zijn mogelijk bij deze soort honden. De meest voorkomende kleurstelling is oranje/rood achtig, maar meer dan 20 variaties bestaan, met variaties in patronen en markeringen.

Karakter

Door het alerte karakter en hoge intelligentie is een pomeriaan gemakkelijk te trainen. Daarnaast zijn het uitstekende waakhonden. Maar bovenal, de dwergkees is uitermate geschikt als huisdier voor gezinnen met kinderen! Let wel op met kleinere kinderen, dit hondenras is namelijk minder geschikt als knuffelhondje en kan daarop reageren.

Een dwergkees is een actief hondenras. Hij houdt daarom van actief zijn en lekker bezig zijn. Lekker spelen met speeltjes of een leuk spelletje met zijn baas doen maak je ze het vrolijkst mee. Voldoende wandelingen zijn belangrijk, maar je hoeft geen uren te wandelen. Korte wandelingen volstaan. Dit maakt van de pomeriaan de perfecte stadshond!